Lähetyserät

Kun olet luonut laskuista tai tiedotteista lähetyserän, löydät se saman nimiseltä välilehdeltä ollessasi kaikkien kohteiden reskontrassa. Tässä ohjeessa perehdymme kyseiseen näkymään.

Valinnat

Voi valita haluamasi aikavälin sekä lähetyserän tyypin. Uusin lähetyserä on aina ylimpänä ja päivittämällä näkymän saat ajantasaisen listauksen näkyville.

Voi hakea alla olevien otsikoiden mukaisilla tiedolla etsimääsi lähetyserää. Eli voit syöttää kenttään esimerkiksi ID:n, vuokralaisen nimen tai laskutusajankohdan.

Vastaanottajat

Siirtämällä hiiren lähetysrivin päälle muuttuu se harmaaksi ja painamalla siitä aukeaa sinulle seuraava näkymä:

Tähän ikkunaan aukeaa kaikki lähetyserän vastaanottajat ja järjestelmä tuo esille kaikki ne tapaukset, joille ei voida lähettää haluttua aineistoa. Tieto mahdollisesta syystä kirjautuu lisätietojen alle.

Voit samalla tavoin hakea tästä valintaikkunasta vastaanottajia eri hakutermein. Lisäksi voit valita yksittäisiä rivejä vasemman laidan laatikosta tai kaikki rivit painikkeesta. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus ladata ja tarkastella laskunkuvia.

Alareunan poista-painike poistaa koko lähetyserän. Tämä toiminto tarvitsee vielä erillisen varmistuksen. Lisäksi voit palata välilehdelle alareunan painikkeesta Sulje.

Toiminnot

Lähetyserien päänäkymässä sinun tulee ensiksi hyväksyä rivit ennen lähettämistä. Esimerkiksi maksumuistutuksia luodessa erillislaskulle, hyväksyminen generoi laskulle uniikin viitenumeron ja lisää tavoitteen vuokralaisen reskontraan.

Lähetä siirtää lähetyserän sisällön käsittelyyn ja sitä kautta vastaanottajalle.